Molekularny Drink & Koktajl Bar JIGGERS
Jedyny bar mobilny zajmujący się tematem molekularności w regionie!
Molekularność, ściśle związana jest z dekonstrukcją. Przy wykorzystaniu wielu technik, pokazujemy w jaki – zazwyczaj inny i zaskakujący sposób – można podać dotychczas znane nam rzeczy.
Pojęcie to najmocniej kojarzone jest z kuchnią. My proponujemy odmianę – Molekularność z kuchni przeniesiemy na bar, tak, aby zaprezentować znane koktajle w innej odsłonie. Jest to zabawa formą i smakiem. Kreatywność i popisowość. Podanie małych form o wielkim, skondensowanym smaku.
Nasz bar zamienia się wówczas w laboratorium. Probówki, strzykawki i menzurki spowite w mgłę i dym
Z Twojego ulubionego drinka wyczarujemy ciastko, kawior, żel, piankę lody lub sorbety. Posmakować możesz uwędzonej na Twoich oczach whisky. Dąb, wiśnia, torf, jabłoń, mięta – sam wybierz ulubiony aromat.
Molekularność pozwala nam nie tylko na zabawę z alkoholem. Przy wykorzystaniu odpowiednich technik zrobić możemy dekonstrukcję drinka alkoholowego w wersję bezalkoholową!
Drinki i koktajle molekularne cieszą się niezwykłym uznaniem wśród Gości. Jest to zupełna nowość, dlatego pozostaje na długo zapamiętana.
Bary i stoły molekularne są doskonałą alternatywą dla słodkich stołów na weselach.
Są również swoistą atrakcją na eventach firmowych czy wydarzeniach targowych.
Każdy z Gości chętnie oddaje się degustacji, z zainteresowaniem ogląda proces tworzenia drinkowych przysmaków.
Ciastko z ulubionego drinka, galaretka bezalkoholowa o smaku whisky. Pianka o smaku Malibu?
A może shoty w probówkach?
Tak, to wszystko jest możliwe!
Proponujemy Państwu zabawę smakiem i formą.
Przygotujemy:
1. Żelki dekonstruujące popularne drinki podane w formie deseru.
Pod wyglądem popularnych czekoladek Rafaello, Ferrero Rocher, lub deseru Creme Brulee kryje się smak przypominający Pina Coladę bądź White Russian
2. Niebieskie pomarańcze – spróbuj jaki smak kryją
3. Koktajl w formie sushi bądź makaronu. Posiłek nie do końca konwencjonalny…
A dla bardzo głodnych „koktajlowe koreczki”
4. Poncz bezalkoholowy z kulami lodowymi i jadalnym szkłem
5. Jadalne powietrze – czyli popularne koktajle podane w formie pian
6. Dekonstrukcja cieczy – czyli bezbarwny roztwór smakujący jak sok pomidorowy, pomarańczowy bądź Tequila sunrise (do wyboru – w wersji bez lub alkoholowej)
7. Kawior owocowy/alkoholowy/bezalkoholo
8. Pokaz dymny czyli wędzenie koktajli. Cygaro, dąb, jabłoń, torf, lawenda – przenieś ulubiony zapach do smaku drinka
9. Sfery – smak zamknięty w małym baloniku, uwalniany w Twoich ustach. Mojito w formie jednej kropli? Eksplozja smaku, którą zapamiętasz na długo.
10. Ciekły azot i jego zastosowanie: bezy, lody czy koktajle „do góry nogami”. Przekonaj się jak rozgrzewające jest to zimno!
11. Dymny lód – czyli suchy lód w pigułce. Wielkie widowisko, które nasyci Twoje zmysły!
Wszystkie opisane techniki możemy wykorzystać do przygotowania koktajli alkoholowych bądź bezalkoholowych. Zaznaczę tu iż objętość alkoholu w przygotowywanych koktajlach jest bardzo niska i służy jedynie nadaniu smaku niż prowadzeniu do upojenia alkoholowego.
W ofercie znajdą się nie tylko techniki molekularne, ale również elementy barmańskiej żonglerki – czyli sztuki flair oraz fireshow – czyli barmańskie wykorzystanie ognia.
Przy naszym barze dzieje się duo: dym, ogień, żonglerka i wszelkie dekonstrukcje smakowe, które zaskoczą odwiedzających.